“Energiecoaching op maat” in de running voor Belfius Smart City Award 2015

Enkele maanden geleden lanceerde Belfius in samenwerking met Knack en Le Vif/L’Express, Proximus en Accenture de eerste editie van de “Belfius Smart City Award”, een wedstrijd ter bekroning van de meest creatieve stad of gemeente op het vlak van duurzame innovatie. Na afloop van de preselecties werden tien steden en gemeenten door een professionele jury genomineerd voor de finale.

Eén van de finalisten is de Stad Gent met het project “Energiecoaching op maat van uw bedrijf”. Doel van dit project is om voor de periode 2014-2019 minstens 110 Gentse ondernemingen die hun energieverbruik structureel wensen te verlagen, individueel te begeleiden en op die manier de lokale jaarlijkse CO2-emissies met minstens 9.350 ton te verminderen. Dit stemt overeen met de uitstoot van bijna 1.900 gezinnen. E20 werd hiervoor aangesteld als hoofduitvoerder.

In november zal het grote publiek – dus ook alle Gentenaren – uit de 10 genomineerde projecten kunnen stemmen voor het project van zijn voorkeur. Bij de toekenning van de prijs voor het beste “Smart Cities”-project zal de vakjury rekening houden met de uitslag van die stemming. De uitreikingsceremonie van de Belfius Smart City Award 2015 zal plaatsvinden op 2 december 2015 in aanwezigheid van de tien geselecteerde steden en gemeenten.

E-thermografie

Terug naar overzicht